Mr. Meike Lubbers

 

Meike Lubbers is sinds begin 2015 strafrechtadvocaat. Zij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna volgde zij de master strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Mr. Lubbers heeft met succes deelgenomen aan meerdere pleitwedstrijden, waarbij zij in 2011 de nationale pleitwedstrijd won. Tijdens haar studie heeft mr. Lubbers stage gelopen bij gerenommeerde advocatenkantoren in Amsterdam en Den Haag.

 

Haar afstudeerscriptie 'De waarde van de ambtsedige waarheid', over de betrouwbaarheid en de bewijskracht van het proces-verbaal van de opsporingsambtenaar, is in 2014 uitgegeven als boek.

 

Tijdens het afronden van de master strafrecht heeft mr. Lubbers een half jaar stage gelopen in de Verenigde Staten bij de Federal Public Defender for the Middle District of Tennessee in Nashville.

 

Na haar studie is mr. Lubbers als beoordelaar strafzaken begonnen bij het Openbaar Ministerie. Daarna is zij als strafrechtadvocaat gestart bij De Haan Advocaten en Notarissen in Groningen. Vervolgens heeft mr. Lubbers als strafrechtadvocaat gewerkt bij Ficq & Partners in Amsterdam. In april 2020 is mr. Lubbers haar eigen kantoor gestart: Lubbers Advocatuur. 

 

Nieuwe Revu heeft mr. Lubbers in 2015 genoemd als een van vijf jonge topadvocaten van dat moment. Het Advocatenblad heeft mr. Lubbers in 2016 genoemd in de '35 onder de 35' (In '35 onder de 35' presenteert het Advocatenblad de meest opvallende, ambitieuze, jonge advocaten van Nederland). In 2017 is mr. Lubbers door 'Beste Advocaat van Nederland' uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent van de provincie Groningen. 

 

Mr. Lubbers staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op het volgende rechtsgebied geregistreerd: strafrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied en twintig opleidingspunten in totaal.